Dj Vandalos de dj uit Sweetlake city.

Gepubliceerd op 26 november 2021 om 15:10

VANDALOS

Hi mijn naam is Ed en vroeger ging ik door het leven als Ed Tournee.

Radio Dj bij diverse radio piraten begin jaren 90. Naast het presenteren van radio programma’s ben ik toen begonnen met leren draaien en mixen. Dat ging op de ouderwetse manier want toen hadden we nog geen moderne apparatuur en computers waarmee dat kon. Nee dat ging met imitatie draaitafels van Technics SL1200 want die waren veel te duur. In die tijd zijn er 2 mixen uitgezonden op Radio 3 bij de Tros Dance Trax gepresenteerd door Martijn Krabbé. Dit was de opvolger van het bekende radioprogramma The Soul Show van Ferry Maat. In het item “De bond van doorstarters” konden Dj’s thuis gemaakte mixen insturen. De beste werden dan uitgezonden op de Nederlandse radio. Ik ben toen met draaitafels, cassetterecorders en een bandrecorder aan de gang gegaan. Met stukjes opgenomen bandrecordertape te knippen en aan elkaar te plakken met plakkertjes ontstond er een mix met kleine stukjes house muziek wat in die tijd populair was. Ik ga ze nog eens een keer op Soundcloud zetten.

Verder draaide ik op partijen en drive in shows. Ook kocht ik later de bekende Akai S1000 sampler die Ben Liebrand ook had. En ben toen gaan produceren.

Na dik 20 jaar niks meer hiermee gedaan te hebben, heb ik de draad weer opgepakt en ben weer radio programma’s gaan maken. En al snel had ik het mixen van muziek ook weer onder de knie waar iedere week een live mix van mij werd uitgezonden. En zo was Dj Vandalos geboren. Na een aantal feestjes begon het weer te kriebelen om zelf voor publiek te gaan draaien. Ik heb toen de kans gekregen en niet meer los gelaten. Mijn stijl is house met een stevige beat en een vrolijke melodie (van tech tot bigroom). Waarschijnlijk past deze stijl bij mij omdat ik zelf een positief en vrolijk persoon ben. En dat straal ik graag uit en geniet als andere mensen dat dan ook doen en plezier hebben. Ik draai nu op diverse feesten and I love it ! Zo sta ik ook op Flamigo Events te draaien. Wat een leuk feest is dit en wat een sfeer. Ik hoop jullie snel weer te zien. Gaan we er een leuk feest van maken !

Liefs Vandalos


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.